Tietosuoja-asetus

Tietosuojaseloste Tämä on EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (679/2016) 12 ja 13 artiklan ja henkilötietolain (523/1999) 10 §:n ja 24 §:n mukainen yhdistetty tietosuojaseloste ja informointiasiakirja Kustantamo Toiset tarinat Oy:n asiakkaille, potentiaalisille asiakkaille, henkilökunnalle, palveluntoimittajille ja muille sidosryhmille sekä verkkosivuston käyttäjille.

1. Tiivistelmä henkilötietojen käsittelystä: Henkilötietojen käsittelijät Kirsi Haapamatti ja Päivi Artikainen, Kustantamo Toiset tarinat Oy, Y-tunnus: 2877337-1 osoite Kyrkösjärventie 40-42 B 7
60200 SEINÄJOKI
Puh. 045 6781 291 Yhteyshenkilö henkilötietoja koskevissa asioissa yrittäjä ja kustantaja Kirsi Haapamatti kirsi@toisettarinat.fi

Kenen tietoja käsittelemme?
• Asiakkaat • Potentiaaliset asiakkaat • Palveluntoimittajat • Sidosryhmät

Mistä saamme tiedot?
• Asiakkaan tiedot saamme asiakkaalta itseltään • Potentiaalisen asiakkaan tiedot julkisesti saatavilla olevista tietolähteistä • Palveluntoimittajan tiedot saadaan tältä itseltään • Sidosryhmään kuuluvan tiedot tältä itseltään tai julkisesti saatavissa olevista tietolähteistä

Kuinka kauan käsittelemme tietojasi?
• Käsittelemme tietoja pääsääntöisesti niin kauan kuin käsittelyperuste on olemassa. Asiakkaan kohdalla tämä tarkoittaa asiakkuuden voimassaoloaikaa. Asiakkuuden päätyttyä käsittelemme tietoja esimerkiksi silloin, kun ex-asiakkaalla on maksurästejä 10 vuoden ajan.
• Palveluntoimittajan tiedot poistetaan 12 kuukauden sisällä sopimusvelvoitteiden täyttämisestä.
• Sidosryhmien kohdalla poistamme tiedot 12 kuukauden sisällä yhteistyön päättymisestä.

Huom! Henkilötietojen säilytysaikoihin vaikuttaa myös esimerkiksi kirjanpitolaki. Kirjanpitolain mukaan tilikauden tositteet, liiketapahtumia koskeva kirjeenvaihto sekä muu kirjanpitoaineisto tulee säilyttää kuusi vuotta sen kalenterivuoden lopusta, jonka aikana tilikausi päättyy. Jos tilikausi on päättynyt esimerkiksi 30.4.2018, tositteita on säilytettävä 31.12.2024 asti. Kirjanpitolaki voi siis aiheuttaa joiltakin osin yllä mainittua pidempiä henkilötietojen säilytysaikoja. Henkilötietojasi voidaan säilyttää pidempään myös tilanteissa, joissa ne ovat osa erityisen tärkeitä asiakirjoja. Säilytämme 10 vuoden ajan sopimukset ja muut merkitykselliset asiakirjat. Syynä on vahingonkorvausvelvollisuuden vanhenemisaika: velvollisuus yleensä päättyy kymmenessä (10) vuodessa vahingon sattumisesta tai sen havaitsemisesta lukien. Näitä tietoja käsittelemme Käsittelemme vain tietoja, jotka olet meille toimittanut, tai joiden käsittelyyn olet antanut suostumuksesi, tai jotka ovat saatavilla julkisesti, esimerkiksi: • Nimi • Puhelinnumero • Sähköpostiosoite • Työnantaja • Henkilötunnus • IP-osoite • Ammattinimike Oikeutesi •

Tarkastusoikeus
Voit tarkistaa sinusta tallentamamme henkilötiedot.

Oikaisemisoikeus
Jos havaitset tiedoissasi virheellisyyksiä tai puutteita, sinulla on oikeus pyytää meitä korjaamaan tai täydentämään tiedot oikeiksi.

Vastustamisoikeus
Sinulla on oikeus koska tahansa vastustaa henkilötietojesi käsittelyä, mikäli koet, että olemme käsitelleet henkilötietojasi lainvastaisesti tai että meillä ei ole oikeutta käsitellä joitain henkilötietojasi.

Suoramarkkinointikielto
Voit milloin tahansa kieltää tietojesi käyttämisen suoramarkkinointiin. Emme luovuta ilman suostumustasi henkilötietojasi tahoille, jotta nämä voisivat kohdistaa suoramarkkinointia sinuun.

Poisto-oikeus
Jos katsot, että joidenkin sinua koskevien tietojen käsittely ei ole tarpeen tehtäviemme kannalta, sinulla on oikeus pyytää meitä poistamaan kyseiset tiedot. Käsittelemme pyyntösi, jonka jälkeen joko poistamme tietosi tai ilmoitamme sinulle perustellun syyn, miksi emme voi poistaa tietoja. Mikäli olet eri mieltä ratkaisustamme, sinulla on oikeus tehdä valitus tietosuojavaltuutetulle.

Rajoittamisoikeus
Sinulla on myös oikeus vaatia, että rajoitamme kiistanalaisten tietojen käsittelyä siksi aikaa, kunnes asia saadaan ratkaistua.

Valitusoikeus
Sinulla on oikeus tehdä valitus tietosuojavaltuutetulle, jos katsot, että rikomme henkilötietojasi käsitellessämme tietosuojalainsäädäntöä.

Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen
Sinulla on oikeus saada rekisteriin talletetut henkilötietosi yleisesti käytetyssä sähköisessä tiedostomuodossa. info@toisettarinat.fi tai 045 6781 291]

Miksi käsittelemme tietojasi?
Kustantamo Toiset tarinat Oy käsittelee useiden ihmisryhmien henkilötietoja. Pääosin käsittelyn tarkoituksena on asiakkaiden tavoittaminen ja sidosryhmien (pääasiassa median) kontaktointi. Muista kuin asiakkaistamme keräämme henkilötietoja, jotka ovat tarpeen yhteydenpitoon näiden henkilöiden kanssa.

Kuka muu käsittelee tietojasi?
Suojaamme internetyhteyden (https) ja käytämme palomuuria. Rekisteriin on pääsy vain yrityksen omistajilla (Artikainen & Haapamatti). Rekistereitä ei luovuteta ulkopuolisille.

YouTube 

Blogi käyttää silloin tällöin YouTube-linkkejä. Niiden tietosuojasta vastaa Google, lisätietoja:

YouTuben tietosuoja & yhteystiedot / YouTube, LLC 901 Cherry Ave. San Bruno, CA 94066,USA

Faksi: +1 650-253-0001


Twitter
Blogilla on Twitter-tili, käyttäjänimi @
toisettarinat.  Twitterin yksityisyydensuojasta lisää täällä. Twitterin yhteystiedot löytyvät täältä.

Instagram
Blogilla on Instagram-tili, käyttäjänimi
toisettarinat. Instagramin yksityisyydensuojasta voit lukea täällä.  Instagramin yhteystiedot löytyvät täältä.

Facebook
Blogilla on Facebook-sivu. Facebookin yksityisyydensuojasta 
täällä. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *