Esittelyssä Lukunälän kuvittaja Kristiina Mäkimattila

Lukunälkä ilmestyy syksyllä!

Kuka olet ja mitä teet?
Olen Kristiina Mäkimattila, nurmolaistunut kuvittaja ja yrittäjä. Enimmäkseen teen kuvituksia lastenkirjoihin ja lapsille suunnattuihin materiaaleihin. Olen myös kirjoittanut tekstejä lapsille.

Kotona on puolison lisäksi kaksi alati inspiroivaa, ihanaa vauhtihenkilöä, jotka antavat välillä myös asiantuntijanäkemyksiään kuvituksiin ja tarinoihin.

Millaista oli piirtää Lukupäiväkirjan kuvitus? 
Uusi projekti on kuin uuden ystävän tapaaminen. Ensin tutustutaan vähän ja kun on löydetty yhteinen aaltopituus, on helppoa pysyä samoilla linjoilla.

Lukupäiväkirjan kanssa oli erityisen mukavaa, että Toisten tarinoiden Kirsillä ja Päivillä oli valmiina jo hyviä ideoita ja toiveita kuvituksen suunnasta sekä tyylistä, mutta samalla rohkeutta päästää kuvittaja niin sanotusti irti.

Millainen lukija itse olet? Pidätkö kirjablogia tai lukupäiväkirjaa? Vaihdatko kirja-ajatuksia ystäviesi kanssa ja jos, niin miten?
Tuppaan olemaan kausilukija – välillä kirjoja uppoaa yksi toisensa perään, toisinaan omat lukemiset ovat harvemmassa. Lapsille tulee kuitenkin luettua reippaasti ympäri vuoden.

Kirjablogeja seurailen välillä, samoin some-ryhmien keskusteluja lukukokemuksista tai -vinkeistä.

Mitä kirjoja luet juuri nyt tai mikä on alkuvuoden sykähdyttävin lukukokemuksesi?
Tällä hetkellä kierroksessa on Magian syvempi sävy (V.E.Schwab), sarjan ensimmäinen osa. Tähän asti lukemani perusteella käyn kyllä seuraavankin osan kimppuun!

Viime aikoina lukemistani kirjoista olen ihastunut erityisesti Anniina Mikaman nuortenkirjatrilogiaan, jonka viimeinen osa Tinasotamiehet on vielä minulta lukematta. Samoin kolahti Jessica Townsendin Nevermoor -sarja.

Lukunälkä ilmestyy syksyllä 2020.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *