”Koska lukeminen on ihanaa!”

(Tiedote kustantamomme uutukaiseen liittyen. Sallikaatte tiedotteen luonteeseen kuuluvana se, että viittaamme itseemme kolmannessa persoonassa.)

Seinäjokelaiset kirjailijat ja himolukijat Päivi Artikainen ja Kirsi Haapamatti tekivät lukupäiväkirjan, joka antaa lukukokemukselle sen ansaitseman arvon.

Vajaa kolme vuotta sitten Päivi Artikainen ja Kirsi Haapamatti perustivat indiekirjakustantamon, joka julkaisee modernia romantiikkaa. Kustantamon slogan ”Lue itsesi ihanaksi” kiteyttää paitsi tuoreimman kirjan idean, myös yrittäjäkaksikon tärkeimmän hyvinvoinnin kulmakiven.
”Lukeminen lisää itsetuntemusta ja tukee sitä kautta hyvinvointia. Ei ole sellaista olotilaa, johon ei hyvä kirja sopisi”, Päivi Artikainen sanoo.

Lukunälkä – Ihanan lukijan päiväkirja on 120-sivuinen täyttökirja, lukupäiväkirja, jonka sivuilla on myös paljon toimitettua sisältöä: pohdintaa lukemisen vaikutuksista mieleen ja olotilaan, kiinnostavia kirjallisuusanekdootteja ja inspiroivia kysymyksiä ja listoja.

”Tällaista lukupäiväkirjaa ei oikein ollut missään tarjolla, siksi teimme sen itse. Kirjan tarkoitus on auttaa ihmisiä saamaan lukemastaan entistä enemmän irti, palaamaan vaikeina aikoina auttaneen kirjan pariin ja myös suosittelemaan kirjoja muille. Lukunälkä on kirjana onnistunein silloin, kun ystävykset vaihtelevat täyttämiään kirjoja keskenään. Lukutottumuksistamme ja ajatuksistamme tekstien äärellä voidaan oppia toisesta ihmisestä paljon”, Kirsi Haapamatti sanoo.

Lukunälkä – Ihanan lukijan päiväkirja on Toiset tarinat -kustantamon kolmas kirja. Yhden kirjan vuositahti on jatkossakin pienkustantamon suunnitelmissa.
”Lisäksi pidämme kirjoittajakursseja ja tarjoamme apuja kirjailijoille käsikirjoitustensa editointiin”, Artikainen kertoo.

Kirjan kuvituksen on tehnyt seinäjokelainen Kristiina Mäkimattila ja taitosta vastasi jalasjärveläinen Sanna Pihlaja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *